Agrokor će na tri mjeseca zaposliti 700 do 1000 mladih pripravnika

Bez autora
Mar 14 2011

Nakon što je guverner Rohatinski mimo znanja Vlade, smanjio bankarske pričuve i 6,3 milijarde kuna bankarskih rezervi usmjerio u kreditiranje proizvodnje, repovi se vuku i ovaj tjedan. Predsjednica Vlade i četiri ministra sastali su se sa 20-ak menadžera i poduzetnika. Prije svega riječ je o 400 novih projekata koje je prijavio privatni sektor u vrijednosti od 14 milijardi eura, a isto tako jednako teški projekti od 14 milijardi eura koje je predstavila Vlada. Agrokor će na tri mjeseca zaposliti od 700 do 1000 mladih pripravnika te će to biti njihov doprinos smanjenju nezaposlenosti. Agrokor tako podržava inicijativu guvernera i daje doprinos ublažavanju teškog stanja na tržištu rada. Agrokor će zaposliti mlade bez ikakvih državnih subvencija, a za projekte koje je pokrenuo (3,2 milijarde kuna) ili tek planira (1,3 milijarde kuna) ima osigurane izvore i za to mu ne trebaju sredstva koja je oslobodio guverner.

Agrokor će na tri mjeseca zaposliti 700 do 1000 mladih pripravnikaNakon što je guverner Rohatinski mimo znanja Vlade, smanjio bankarske pričuve i 6,3 milijarde kuna bankarskih rezervi usmjerio u kreditiranje proizvodnje, repovi se vuku i ovaj tjedan.

Predsjednica Vlade i četiri ministra sastali su se sa 20-ak menadžera i poduzetnika, a iz izjava poslije sastanka nije se moglo proniknuti u to zašto su se našli.

Ne trebaju novac HNB-a

– Čula sam puno toga dobrog. Prije svega riječ je o 400 novih projekata koje je prijavio privatni sektor u vrijednosti od 14 milijardi eura, a isto tako jednako teški projekti od 14 milijardi eura koje je predstavila Vlada – ponovila je Kosor informaciju nakon sastanka. Jedinu novu informaciju prenio je direktor iz Agrokora Gordan Radin rekavši da će Agrokor na tri mjeseca zaposliti od 700 do 1000 mladih pripravnika te da će to biti njihov doprinos smanjenju nezaposlenosti.

Iz njegovih odgovora nije se moglo vidjeti što će raditi, ali rekao je da Agrokor tako podržava inicijativu guvernera i daje doprinos ublažavanju teškog stanja na tržištu rada. Agrokor će zaposliti mlade bez ikakvih državnih subvencija, a za projekte koje je pokrenuo (3,2 milijarde kuna) ili tek planira (1,3 milijarde kuna) ima osigurane izvore i za to mu ne trebaju sredstva koja je oslobodio guverner. Susret premijerke s poduzetnicima, među kojima je bio vlasnik brojnih vinograda Enver Moralić, vlasnik šećerane Zadro, predsjednik uprave Dalekovoda Miličić, Hrvatskog telekoma Mudrinić, direktor Plive te predstavnik Dukata bio je zamjena za neuspjeli istup skupine poduzetnika, okupljenih oko Ivice Todorića.

Ne bojte se Bajića!

Agrokor je na razgovor s Vladom poslao svog javnosti manje poznatog menadžera, a kao dodatan problem iskrsnulo je i to da među uzvanicima nije bilo novog predsjednika HUP-a i vlasnika Nexe grupe Ivana Ergovića. Ministar gospodarstva Đuro Popijač pokušao je to relativizirati rekavši da na skup nisu pozvani mnogi te da od toga ne treba praviti problem.

Premijerka je ponovila da će se posebno sastati s upravama javnih poduzeća te ih pozvati da rade i ulaze u projekte bez straha od državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik